Belediye Başkanımız Cuma Uçar AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı, “Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı”nın Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya'nın başkanlığında “AK Belediyeler 2019 yolunda” sloganıyla Şanlıurfada yapılan toplantıya katıldı

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı, “Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı”nı Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya'nın başkanlığında belediyeler
arası tecrübe paylaşımı, belediyelerin merkezi hükümetten beklentileri, Genel Merkezin belediyelerden beklentilerinin istişare edileceği, “AK Belediyeler 2019 yolunda” toplantısı başladı. 3 günlük toplantıya Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 12 Bakan Yardımcısı, 9 ilin AK Parti İl Teşkilat Başkanı, 4 Büyükşehir, 5 il, 48 ilçe olmak üzere toplam 57 başkanın katılımı bekleniyor.

Başkan Uçar Toplantıda 2014 ten 2017 ye kadar İlçemizde yapılan çalışmaları aktarıp bundan sonraki süreçten sonrada İlçemizde yapmayı düşündüğümüz projelerimizi ve merkezi Hükümetten beklentilerimizi 9 madde halinde sıralayarak aktaracaz dedi.
Uçar Merkezi Hükümetten beklentilerimiz maddeler halinde şunlardır dedi.
1-İlçemize 1 Katı atık Arıtma tesisini yapmak
2-İlçe’de İçme Suyu Şebekesinin Gitmediği Mahallelere İçme suyu şebekesini çekme.
3-Yeni 1 Belediye Hizmet Binası yapmak.
4-İlçemizde 1979 tarihinden beri yapılan Merkez Camisi yerine yeni 1 Merkez Camisi yapmak.
5-İlçemiz Zafer mahallesin ’den İlçe Girişine kadar yaya yolu yapmak.
6-İlçedeki mevcut yolarımızdan yapılmayan Mahalle Yolarının gerekli Asfaltlama Kilitli Parke Taşıyla Cadde, Sokak yapma çalışmalarını tamamlamak
7-Sevek Mesire Alanını yapmak.
8-Çok amaçlı kültür Merkezi yapmak.
9-İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle kardeş şehir olup daha fazla proje ve hizmet üretmek.
Başkan Uçar ; bu programda emeği geçen herkese ve Urfa Büyük Şehir Belediye Başkanımız sayın Nihat Çiftçi'ye ilgi ve alakalarından ve misafir perverliklrinden dolayı teşekkür etti.

25.1.2018