SASON’A YÜKSEK OKUL MÜJDESİ Başkan Uçar ilçemize yüksek okul kazandırmak için çalışma başlattıklarını ve ilgili kurumlarla diyalog halinde olduklarını belirtti.

SASON’A YÜKSEK OKUL MÜJDESİ

Belediye Başkanı Cuma Uçar, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr Zeki Argunhan, Yrd Doç. Dr Harun Karaduru, Öğretim Görevlisi Dr Fevzi Yaşar, öğretim görevlisi Dr Davut sevim ,öğretim görevlisi Mehtap Andırman İlçe Kaymakamı Ökkeş Beyaz’ı makamında ziyaret etti.
Sason’a yüksek okul yapılması, arıcılığın gelişmesi, çilek ve cevizden sonra yeni alternatif ürünleri elde etmek için neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulundular. Kaymakam Ökkeş Beyaz, “ İlçemizde yüksekokul açılması, arıcılığın gelişmesi ve yeni ürünler elde edebilmek için yol haritası belirledik. Çalışmaları hızlandırmak için ekip kurduk.” Dedi.
GEÇİCİ BİR YER KULLANABİLİRİZ

Yüksek okul müdürü Zeki Argunhan, yaptığı açıklamada, Sason’da Batman Üniversitesine bağlı meslek yüksek okulu açılması için çalışma başlattıklarını söyledi. Argunhan, “İlk etapta Yüksek okula öğrenci kayıt yaptırmak için çalışma yapacağız. Şu anda yer önemli değil. Geçici bir yeri de kullanabiliriz” diye ifade etti.

TARIM EN ÖNEMLİ FAALİYET ALANI

AK Partiye geçiş yapan Sason Belediye başkanı Cuma Uçar ‘’Bizler ilçemizin canlı olmasını istiyoruz. Sason gerek tarihsel kalıntıları ve geçmişi ile gerekse doğa ve yaban hayatı ile çok çeşitli alanlarda yüksek okul seviyesinde eğitim yapılabilecek potansiyeli taşıyor.
Doğal bitki örtüsü mükemmeldir. Sadece bu bölgede yetişen bitkiler mevcut. Yaban hayatla ilgili çok geniş araştırmalar yapılabilir. Bu branşlar dışında tarımda ilçemizde en önemli faaliyet alanları.
Bu kadar geniş bir çeşitliliğe sahip ilçemizde yüksek okul olmaması için bir sebep yok. Belediye olarak yüksek okulla ilgili her türlü yardıma hazırız.’’ Dedi.

21.7.2017